Verzonden tussen 1 - 4 werkdagen! | Gratis verzending vanaf € 50

Tips voor de juiste verlichting

Verlichtende tips

Verschillende tips die je kunnen helpen bij de keuze voor de juiste verlichting!
Van Hanglamp tot vloerlamp en van accentverlichting tot functionele verlichting: De keuze van verlichting kan wat vragen met zich meebrengen. Maar met onze tips ben je al meer als halfweg voor de juiste verlichting

 

Tip 1:Wat is je keuze? Sfeer of functioneel?

De juiste keuze is soms lastig. Stel je zelf de vraag: wat wil ik creëren met mijn verlichting, een goede sfeer, verlichting om te werken. Bijvoorbeeld de verlichting boven de eettafel. Ik heb licht nodig om te werken, maar ik heb graag gezellig en warm licht als ik eet. Enkele oplossingen zijn: - Dimbare verlichting of CCT(change color temperature). Van 2700 kelvin tot 6500 kelvin. Vaak worden deze met een afstandbediening geleverd of met de mogelijkheid om deze slim te sturen via een applicatie.

Tip 2:Na de keuze van het functionele of de sfeer, het zoeken voor de juiste soort lamp

Een basis- of doorgangsverlichting doe je meestal als eerste aan. Hieraan denken we dan vaak aan plafoniers of spots. Inbouwspots worden hier ook vaak aangeraden om een goede verdeling te krijgen van de lichtopbrengst. Om te weten hoeveel spots je per ruimte nodig hebt, kan je altijd laten berekenen door onze lichtexperts. Zit je met een verbouwing of renovatie, ook dan kan je op onze expertise rekenen voor een lichtplan of lichtstudie op maat. Bij verlichting op de bureau denken we vaak aan bureaulampen of wandverlichting. Ook hier worden vaak LED-strips op maat gebruikt. Om een gezellig sfeer te creëren in de ruimte  maken wij vaak gebruik van vloerlampen, tafellampen en wandverlichting. De juiste armaturen worden ook weer gematched met de rest van de verlichting. De indirecte verlichting kan hier ook een totaalplaatje van maken. Denk maar aan LED-strips, single colors of RGBW(kleuren + wittinten)

 

Tip 3:Verlichting volgens de nieuwe Trends

Verlichting kan het totaalplaatje van een ruimte totaal veranderen. In de positieve, maar ook de negatieve zin. Daarom is het heel belangrijk de juiste keuze te maken. Hou rekening met kleuren, lichtinvallen, doorgang, grootte van de ruimtes en de stijl van jullie interieur. Combinaties maken tussen modern en landelijk geeft een zeer mooi effect. Hiervoor zijn onze  verlichtingsexperten ook opgeleid en staan jullie bij in de keuze. Dit steeds volgens de nieuwste trends. Nu denk je vast, trendgebonden, hm.. Dat is niets voor mij. Onze sterkte is het totaalplaatje te doen kloppen zodat het weer tijdloos wordt! 

 

Tip 4:Kies voor slim

Slimme aansturingen komt meer en meer op in de verlichting. Denk maar aan bediening met smartphones, tablets, draadloze schakelaars. Casambi is hier een perfect voorbeeld, om de verlichting dimbaar te maken en op afstand te bedienen. CCT ( Change Color Temperature) is ook een sterke groeier. De keuze van warm licht of koud licht in 1 armatuur. Makkelijk toch. Het grote voordeel voor de leverancier, ze moeten maar 1 armatuur op stock te hebben voor alle lichtkleuren. Win-Win zeg maar...

 

Tip 5:Lumen, lux en kelvin

En hoeveel is dat van vroeger? Dat is de vraag die waarschijnlijk al eens in je opgekomen is. De totale lichtopbrengst wordt uitgedrukt in Lumen. De lichtopbrengst per vierkante meter wordt dan weer uitgedrukt in lux. Daar zit inderdaad een verschil op. Want elke ruimte heeft een andere lux nodig om verlicht te krijgen, denk maar aan een keuken, badkamer, living, gang,... Allemaal ruimtes maar verschillende lichtopbrengsten van toepassing. In een gang of doorgang , wordt er meestal een doorgangsverlichting voorzien. In een keuken  daarintegen kan je geen licht genoeg hebben.

Kelvin is de lichtkleur. Hoe hoger de waarde hoe witter het licht. 2700k - 3000k is het meest courante voor verlichting. Heb je bijvoorbeeld een lamp van 500 lumen in 2000K en een lamp van 500 lumen in 4000k (wit licht) dan gaat het voor je ogen lijken dat je veel meer licht hebt. 

 

TafellampenBekijk Tafellampen

Vloerlampen

S

Bekijk Vloerlampen

LichtbronnenBekijk lichtbronnen
Liquid error (layout/theme line 151): Could not find asset snippets/advanced-delivery.liquid